08 mai 2011

Padurea poate fi salvata

Eco Scolile din judetul Dolj au participat la actiunea de evaluare a activitatilor dedicate “Lunii Padurii”. Prezenta coordonatorilor , a cadrelor didactice si a elevilor care au dorit sa-si impartaseasca experienta castigata in aceasta luna, a fost numeroasa si eficienta, deoarece fiecare coordonator a venit cu exemple inedite prezentate in Power Point.Ei au reusit printr-o mobilizare activa a elevilor sa conştientizeze populaţia locala de necesitatea păstrării curăţeniei in aceste zone verzi numite “aurul verde al terrei”, de protectie permanenta a acestora pentru siguranta comorilor ascunse care poarta in ele secretul vietii .

In aceasta luna au fost plantati de catre cele 16 Eco Scoli din judetul Dolj peste 600 de puieti de frasin, tei si salcam,in curtea scolii , in parcuri, in padurile Bucovat, Radovan, Perisor. Au fost organizate actiuni de curatire si igienizare a padurilor, realizarea de solarii si pepiniere, dar si lucrari de intretinere a arborilor tineri, plantati anul trecut.
Programul Naţional “Luna padurii” la nivelul judetului Dolj a fost gestionat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Dolj, Directia Silvica si nu in ultimul rand de catre Eco Scolile Doljene .
 Suntem o forta, ne putem mobiliza , putem actiona , ne sta bine laolalta evaluand si bucurandu-ne de munca noastra pentru pastrarea echilibrului ecologic.
Lucrarile expuse in holul Agentiei Regionale de Protectia Mediului au fost insotite de creatii literare compuse de elevi, demonstrand impactul urias al padurii asupra simturilor noastre. S-au remarcat elevii Scolii nr. 29”N. Romanescu”, prescolarii de la Grad. nr 37”Dumbrava Minunata” care si-au expus poeziile si povestile create si au sensibilizat auditoriul. Mesajul prezentat de Grupul Scolar “Matei Basarab”printr-o sceneta jucata de elevi, a sadit incredere in initiativele pe care fiecare le poate avea in situatii concrete de viata.
Obiectivul nostru pe termen lung este acela de a identifica problemele padurilor, care pot conduce la efecte negative ireversibile asupra echilibrului naturii.

Va dorim o implicare eficienta cu impact vizibil asupra verdelui din viata noastra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu